logboek

beeldverslag van de extra activiteiten

KUNSTLIJN 2021

SEIZOEN 2016/2017

TIJDENS DE KUNSTLIJN HEEFT STUDIO37 WEER EEN TENTOONSTELLING GEMAAKT VAN HET WERK VAN DIVERSE DEELNEMERS.

DE TENTOONSTELLING WAS EEN GROOT SUCCES; MOOI WERK; PRACHTIG INGERICHT; VEEL BEZOEKERS; VEEL POSITIEVE REACTIES.

Foto: Totaaltje

Foto: Inloop totaaltje

Foto: uitleg en gesprekwerk van Luzia Engesser

Foto: Eveline-Leowerk van Eveline Hardeman

Foto: werk van Joanne Luijmes

Foto: Marjolein Koolwerk van Marjolein Kool

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

werk van Nathalie van Bedum

20161106_164941werk van Marja van Hout

affiche-tentoonstelling-studio37-mailbestand-2016

seizoen 2015/2016

VRIJDAGMIDDAG 25 MAART VAN 2 UUR TOT 5 UUR GEEFT BEELDEND KUNSTENAAR/ TEKENAAR TERRY THOMPSON EEN WORKSHOP IN STUDIO37.

HAARLEMSE LENTE TENTOONSTELLING; maart 2016

Scan0002

vrijdagavond 18 maart opening; zaterdag 19 en zondag 20 maart van 12 tot 17 uur.

Hierbij de aankondiging van de tentoonstelling in Studio37 tijdens de Haarlemse lente. Vorig jaar heeft de Studio ook meegedaan; toen deden twee studenten van de Rietveld Academie mee. Dit jaar hebben we vier jonge kunstenaars, vorig jaar afgestudeerd aan de Academie in Utrecht, uitgenodigd. Er wordt een verbinding gemaakt met drie jonge deelnemers van de Studio.

De exposanten zijn:  Laila Bouferra, Roos Hilstra, Sofie Meerhoff, Nino Chutkerashvili, Katerina Luchkova, Rogier ten Hacken.

Deze jonge kunstenaars staan op een andere manier in het leven, meer betrokken, meer buiten kaders en opgelegde structuren, waardoor hun kunst ook een ander karakter heeft.  Ze durven kwetsbaar in het leven te staan; hun werk vloeit daar uit voort.

Met hun kunst willen ze contact maken met het leven en vanuit een persoonlijk levensgevoel werken; ze willen absoluut niet het leven en de kunst een rationele structuur opleggen.

Met hun kunst willen ze een beweging maken, die raakt en ontroert. Ze willen verbindingen maken en gebruiken de kunst als een open en levendig organisme.

Ze onderzoeken hun psychische gesteldheid, hun jeugd, maken een verbinding met hun verleden; onderzoeken onderliggende structuren van het leven en in de maatschappij.

Roos Hilstra heeft tijdens de opening een performance gedaan: geknield voor haar beelden ging ze hulp vragen aan de talisvrouwen.

KUNSTLIJN TENTOONSTELLING; november 2015

Tijdens de Kunstlijn hebben we een prachtige tentoonstelling gehad met 15 deelnemers van Studio37. Er zat een prachtige verstilde sfeer in de tentoonstelling. Ondanks de grote hoeveelheid deelnemers kwam iedereen goed tot zijn recht en was er tegelijk sprake van een samenhangend geheel. Een reactie van een bezoeker: “Dit is de meest evenwichtige tentoonstelling van de Kunstlijn.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ATELIER WORKSHOP, JUNI 2015

in juni was er een workshop in het atelier van beelden kunstenaar Wim Vonk. Hij maakt grote installaties en machines, die zijn opgebouwd met materialen en voorwerpen die voor Wim Vonk een bijzondere betekenis hebben. Voor hem heeft elk voorwerp een eigen verhaal. Elke installatie zit bomvol verhalen en geschiedenis.

Studio37-deelnemers kregen in zijn atelier uitleg over zijn werk en hebben in de WimVonk-werkwijze zelf installaties gemaakt. Het was zeer bijzonder en uitermate inspirerend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reactie van Ans

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reactie van Luc

Hierbij mail ik nog mijn “gedichtje” over het bezoek aan het atelier van Wim Vonk (zie onderaan mail). Ik vond Wim een bijzondere en aimabele man en ben geïnspireerd geraakt door zijn open visie op kunst. Het is nu een dierbare herinnering aan een mooie warme middag. Dank je wel voor dit initiatief. Hartelijke groet van Lenneke

Het ontroerwoud van Wim

Ruisende glinsteringen

Knisperen van wind

Vlinders die dwarrelen

Trommels die roffelen

Kleuren dwalen over je netvlies

De koekoek lokt je met zijn roep

Lianen slingeren om je oren

Reptielen knisperen over de grond

Zielen nestelen zich eeuwenlang

in het oerwoud dat ontroert

IMAG1032

Was heel bijzonder vanmiddag. Was echt ontroerd en wat in de war omdat het me echt raakte. Had nog een tekening gemaakt daar met hele kleine dingetjes. Was meteen geïnspireerd, maar was niet in staat het te laten zien maar stuur je toch even op. Groet betty

Advertentie